Veelgestelde vragen | Airofit Longtrainer - Official Dealer webshop

Productinformatie

1Wat is Airfoit?
Airofit is een ademhalingstrainingssysteem dat de prestaties van atleten verbetert door middel van geteste ademhalingsoefeningen. Of je nu hardloopt, fietst, zwemt of gewoon een beter algemeen welzijn wilt; een verbeterd ademhalingssysteem zal u ten goede komen. Het beste deel - het duurt slechts 10 minuten per dag, aangezien Airofit is ontworpen om apart van andere fysieke activiteiten te worden gebruikt.
2Hoe werkt Airofit?
De Airofit Breathing Trainer bevat weerstandswielen die een instelbare beperkte luchtstroom bieden. Deze weerstand veroorzaakt vermoeidheid in je ademhalingsspieren die vervolgens wordt gecompenseerd door groei van spierweefsel, waardoor je ademhalingsspieren sterker, sneller en efficiënter worden.
3Hoe en wanneer gebruik ik Airofit?
Airofit is ontworpen om afzonderlijk van andere fysieke activiteiten te worden gebruikt. Dit betekent dat je Airofit op elk vrij moment kunt gebruiken - voor het slapengaan, op het werk, na een sportschoolsessie of wat het beste bij je past.

Trainen doe je met je smartphone voor je, want de app begeleidt je bij elke oefening via live feedback en datavisualisatie.
4Waarin verschilt Airofit van andere ademtrainers?
Airofit is de eerste en enige echt slimme ademtrainer op de markt. We weten dat één maat niet iedereen past, daarom zijn alle Airofit-trainingsprogramma's op JOU afgestemd - we houden rekening met je leeftijd, maat, geslacht en voorkeur. Airofit meet ook uw vitale longcapaciteit en ademspierkracht. We nemen al die gegevens als basis voor je training en stellen je in staat om je training correct te starten en door te maken.

Airofit is ook de enige ademtrainer die verder gaat dan eenvoudige ademhalingsspiertraining (RMT). We behandelen ook andere aspecten van de ademhaling, zoals Ademhalingskracht, Vitale capaciteit, Anaërobe drempel en ontspanning. Wij zorgen ervoor dat je harder kunt trainen, sneller herstelt en vooral: beter presteert.
5Hoe weet ik of Airofit echt werkt?
Airofit is gebaseerd op talloze onderzoeken op het gebied van ademhalingstraining. Raadpleeg onze sectie Wetenschap voor de meest relevante onderzoekspapers.

Airofit is ook getest door een internationaal Medtech-bedrijf AMBU. Na het testen van Airofit op 68 gezonde individuen, toonde de groepstraining op de hoogste weerstandsinstellingen een gemiddelde prestatieverbetering van 15% in een standaard Cooper-looptest.

Zie hier het volledige onderzoek en hier een twee maanden proef
6Wat als ik niet tevreden ben over de resultaten?


We bieden onze gebruikers een tevredenheidsgarantie van 45 dagen waarin u Airofit kunt testen en de resultaten zelf kunt zien. Als je het niet leuk vindt of je gelooft niet in toekomstige verbeteringen, zullen we het retourproces graag afhandelen en je volledig terugbetalen.
7Wat krijg ik voor mijn geld?
De prijs is inclusief een Airofit Breathing Trainer en de mobiele applicatie met alle toekomstige updates, die bestaat uit door experts ontwikkelde trainingsprogramma's en sessies. Er zijn geen verborgen of extra maandelijkse kosten!

Airofit-verpakking bevat ook een beknopte handleiding en een oplaadkabel.
8Kan Airofit helpen als ik astma heb?
Toen het werd ontwikkeld door AMBU, was Airofit oorspronkelijk ontworpen als hulpmiddel bij astma en COPD. Het is bekend dat ademhalingstraining helpt bij astmasymptomen.

Bij astmapatiënten is variatie in teugvolumes heel gewoon - hun ademhalingsspieren werken ver van de optimale capaciteit. Dit maakt ze inactief en resulteert in dyspnoe/kortademigheid. Dit wordt het duidelijkst tijdens het sporten, dus je verspilt nog meer energie aan alleen ademen.

We werken met verschillende astmapatiënten en hun feedback is geweldig - van gemakkelijker inademen van astmamedicatie tot helemaal geen symptomen. Er zijn echter veel verschillende soorten en gradaties van astma, dus we raden u ten zeerste aan om eerst uw arts te raadplegen over ademhalingstraining.
9Is er een leeftijdsgrens voor het gebruik van Airofit?
Er is geen leeftijdsbeperking voor het gebruik van Airofit. Met de mobiele app kunt u zich echter niet registreren als u jonger bent dan 13 jaar. Dit komt omdat uw resultaten worden gemeten in vergelijking met het gemiddelde van een persoon van dezelfde leeftijd - er zijn eenvoudigweg geen kwantitatieve ademhalingsgegevens over kinderen onder de 13. Dat gezegd hebbende, je kunt Airofit en al zijn functies nog steeds gebruiken als je jonger bent, maar de gegevens worden vergeleken met een 13-jarige.

Als je jonger bent dan 15, raden we sterk aan om te trainen onder toezicht van een volwassene.
10Hoe vaak moet ik Airofit gebruiken?
We raden aan om elke dag 2x5 minuten te trainen. We hebben ontdekt dat 2x10 minuten per dag het optimale trainingsschema is, maar je moet er geleidelijk aan werken.

Je ademhalingsspieren zijn gewoon een andere spiergroep. Je moet altijd naar je lichaam 'luisteren'. Als de training te intensief wordt, neem dan een pauze.

Technische vragen

1Hoe kan ik de Airofit-app krijgen?
U kunt de Airofit Sport-app downloaden van de App Store op iOS-apparaten en van Google Play Store op Android-apparaten en installeren op uw smartphone.

Houd er rekening mee dat Airofit compatibel is met iOS-versie 11 of nieuwer en Android-versie 7 of nieuwer
2Hoe maak ik mijn Airofit ademtrainer schoon?
Verwijder altijd de E-unit voor reiniging met water of andere vloeistoffen!

Na elke training raden wij u aan het apparaat in warm water te wassen, overtollig water af te schudden en door het apparaat te blazen om eventueel nog in het apparaat zittend water te verwijderen. Droog volledig af met een schone handdoek.

Verwijder eenmaal per week het mondstuk van het apparaat om het beter te kunnen reinigen. In plaats van water kunt u een milde desinfecterende oplossing gebruiken. De gebruikte desinfecterende oplossing moet bedoeld zijn voor gebruik op apparatuur die in contact komt met de mond, zoals die voor babyflessen. Raadpleeg bij twijfel uw apotheker.

Houd de Breathing Trainer daarna onder stromend water, zodat deze erdoorheen kan lopen. Schud overtollig water af, droog goed af en droog af met een schone handdoek.
3Hoe houd ik de trainer goed vast?
U moet ontspannen zijn en rechtop staan of zitten. Houd de trainer met uw hand op de E-Unit (zwart gedeelte op het hoofdgedeelte). Zorg ervoor dat de openingen bij de wielen niet worden geblokkeerd. Plaats nu de trainer in uw mond zodat uw lippen het buitenste schild van het mondstuk bedekken om een afdichting te maken. Kijk recht naar voren, naar beneden kijken kan meer kwijlen veroorzaken.
4Hoe verbind ik mijn Airofit ademtrainer met de app?
1. Zet Bluetooth op je telefoon AAN
2. Open uw Airofit-app
3. Zet uw Airofit-trainer AAN door snel op de knop te drukken - de LED begint te knipperen
4. Je trainer wordt binnen 15 seconden automatisch verbonden
5Werkt de app offline?
Ja dat doet het!
6Hoe weet ik welke programma's ik moet trainen?
Ademhalingstraining is net als alle andere vormen van training, je moet alles trainen, maar sommige trainingen zijn specifieker. Daarom hebben we ze in programma's gestopt. U hoeft een programma niet af te maken om een ander programma te starten, maar u kunt er wel tussen schakelen. Het is ook een goed idee om je programmatraining te combineren met losse sessies uit het menu met losse oefeningen.
7Hoe laad ik mijn Airofit trainer op?
U vindt de oplaadstekker in de uitneembare E-unit. Sluit uw Micro USB-kabel aan om uw Airofit-trainer op te laden. Als het lampje op de knop groen knippert, heb je de kabel correct aangesloten en is je Airofit aan het opladen. Eenmaal volledig opgeladen, licht de knop groen op.
8Zal Airofit in de toekomst meer programma's of sessies aan de app toevoegen?
Ja! De app en de inhoud ervan zullen voortdurend in ontwikkeling zijn en er zullen nieuwe trainingen en programma's worden toegevoegd.
9Hoe houd ik mijn resultaten bij?
Selecteer het pictogram "Activiteit" op het navigatiepaneel onder aan uw scherm. Hier vindt u uw trainingsvoortgang en statistieken.
10Hoe verwijder ik Airofit-gegevens en activiteiten in de app?
Airofit ondersteunt deze functie nog niet.
11Hoe stel ik herinneringen in?
Selecteer het pictogram "Instellingen" in het navigatiepaneel onder aan uw scherm. Scrol omlaag naar het gedeelte Programma en schakel het ontvangen van meldingen in. Selecteer vervolgens de dagelijkse herinneringstijd en kies wanneer u herinnerd wilt worden.
12Waarom kan ik maar één herinnering instellen als Airofit aanraadt om 2 keer per dag te trainen?
De herinnering is om u eraan te herinneren dat u elke dag moet trainen, niet op een specifiek tijdstip.
13Hoe wijzig of reset ik mijn wachtwoord in de Airofit app?
Selecteer het pictogram "Instellingen" op het navigatiepaneel onder aan uw scherm. Het wachtwoord kan opnieuw worden ingesteld in het gedeelte Account.
14Ik ben mijn wachtwoord voor de Airofit-app vergeten. Wat moet ik doen?
Open uw app, klik op "Al een account - log hier in". Selecteer vervolgens "Wachtwoord vergeten - klik hier".
15Hoe wijzig ik de taal in de Airofit-app?
De app werkt momenteel alleen in het Engels.

Verzenden en retouren

1Wat is de levertijd en kosten naar mijn land?
De levertijd en kosten variëren afhankelijk van de door u geselecteerde methode.
2Kan ik mijn bestelling volgen?
Wanneer uw bestelling door ons magazijn is verwerkt en klaar is om te worden verzonden, ontvangt u een e-mail met uw trackingnummer, zodat u uw zending in de gaten kunt houden.
3Wat moet ik doen als het geleverde product beschadigd is?
Hoewel alle producten vóór verzending grondig worden geïnspecteerd, komen deze situaties voor. Helaas heeft Airofit geen controle over het bezorgproces. Maak een foto/video van het beschadigde product en stuur het per e-mail naar info@longtraining.nl. U hoort binnen één werkdag van ons en wij proberen uw probleem zo snel mogelijk op te lossen.
4Wat is de garantieperiode?
Airofit biedt 2 jaar garantie op ons product. De garantie dekt alle fouten van de fabrikant. De garantie dekt echter geen beschadigde apparaten als gevolg van dagelijks gebruik en andere schade veroorzaakt door ongevallen. Om te onderzoeken of de fouten onder de garantie vallen, kunt u een verzoek sturen naar info@longtraining.nl. U hoort binnen één werkdag van ons en wij lossen uw probleem zo snel mogelijk op.
5Hoe kan ik het product retourneren?
Als je Airofit ademhalingstrainer rechtstreeks via onze webshop hebt gekocht: Airofit heeft een 45 dagen geld-terug-garantie retourbeleid. Als je het product wilt retourneren, stuur een mail naar info@longtraining.nl. U ontvangt binnen één werkdag een e-mail met instructies voor het retourneren van het product. Let op: het is uw eigen verantwoordelijkheid om de retourzending te betalen.
6Wat moet ik doen als ik het product niet heb ontvangen?
Stuur ons een e-mail op info@longtraining.nl met uw ordernummer en wij zorgen ervoor dat u deze zo snel mogelijk ontvangt.